Wij hebben ruime ervaring op het gebied van warmtepompen en duurzame installaties.
Warmtepompen halen met een warmtewisselaar warmte uit de onuitputtelijke bronnen lucht,
bodem of grondwater en hebben een zeer hoog rendement. 
Daardoor gebruiken warmtepompsystemen weinig tot geen fossiele brandstof
en veroorzaken weinig milieubelasting.

Warmte pomp

Bodem/water warmtepompen

Hoe werkt een bodem/water warmtepomp? 

In de bodem bevindt zich warmte. Dit komt door opwarming van de zon en van het magma diep in de aarde. Deze warmte heet ook wel geothermische aardwarmte. Voor een bodem/water warmtepomp wordt onder de grond een buizennetwerk aangebracht. Dit kan horizontaal of verticaal. De aarde verwarmt dan het water in het buizennetwerk. De temperatuur hiervan is uiteraard nog niet hoog genoeg om een woning te verwarmen. Daar zorgt de pomp met behulp van een compressor, verdamper en condensor voor. Met behulp van een warmtewisselaar geeft de warmtepomp de warmte af aan het verwarmingssysteem in de woning.

Wat is het rendement een bodem/water warmtepomp? 

Het rendement van een bodem/water warmtepomp is grotendeels afhankelijk van de hoeveelheid warmte die de grond bij de woning kan opnemen. Het gaat dan niet alleen om de diepte, maar ook om de bodemsamenstelling. Het rendement bij een leemachtige bodem is ruim twee keer zoveel als bij droge zandgrond. Naast een geschikte bodem is het van groot belang dat de woning zeer goed geïsoleerd is. Dat geldt bij elk warmtepompsysteem, alleen is het bij een bodem/water warmtepomp extra van belang omdat de klant nogal een grote investering moet doen.

Warmtepomp

Lucht/water warmtepompen

Duurzame energie uit de buitenlucht gebruiken om uw woning van warm tapwater te voorzien of te verwarmen. Met een lucht-water warmtepomp is dit mogelijk. Daarnaast is het bij nieuwe woningen makkelijker om de wettelijke EPC-norm te halen en voor bestaande woningen een groener energielabel verkrijgen.

De lucht/water-warmtepomp zet de buitenlucht op een energiezuinige manier om in warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiervoor is altijd een buitendeel nodig dat voldoende buitenlucht moet kunnen aanzuigen.

Ook is het mogelijk om uw bestaande woning te verduurzamen.
Bijvoorbeeld door het vervangen van uw cv-ketel voor een Bi-valent systeem of een lucht/water warmtepomp.
Op deze vorm van verduurzamen zit ook nog een aantrekkelijk subsidiebedrag.
Hierbij is het wel van belang dat u uw woning goed geïsoleerd hebt. Denk hierbij aan vloerisolatie, spouwmuurisolatie, en dakisolatie.
U kunt ons altijd informeren om te bekijken wat bij u de mogelijkheden zijn.

Warmtepomp
Warmtepomp
gas